joomla templates top joomla templates template joomla

Dietetyk ostrzega przed konsekwencjami jedzenia mięsa chorych krów. „Kłopot może spowodować krwisty stek”

TVN24/x-news włącz . Opublikowano w Kobieta zdrowie

- Spożycie takiego mięsa może być szkodliwe – ostrzegła dietetyczka Karolina Kuźbicka, odnosząc się do reportażu „Superwizjera” o nielegalnym uboju chorych krów. Specjalistka przyznała, że takie mięso może zawierać bakterie czy różne toksyny.
 
 
- Największe ryzyko będzie, jak zjemy mięso bez obróbki termicznej czy po krótkotrwałej obróbce. Kłopot może być, jak zjemy jakiś stek krwisty czy carpaccio z wołowiny – przestrzega Kuźbicka.
 
 
Spożycie takiego mięsa może prowadzić do zaburzeń żołądkowo-jelitowych, jak wymioty, biegunki, nudności czy ostre bóle brzucha.